Failed auto-route causing game to crash

    Share
    avatar
    Autumn
    SINNER
    SINNER

    Posts : 10
    Points : 14
    Reputation : 0
    Join date : 2011-08-24

    Failed auto-route causing game to crash

    Post by Autumn on 2011-12-30, 9:12 pm

    Not sure if this has anything to do with the same error from the other thread or not (check: "[2.1.3.8] SINS Attacks Mobs during Auto Path") but...


    When SINS send the character back to town to repot, then back to the grindspot, I noticed that the auto route doesn't work quite right. I always seem to autoroute right into a wall and stay stuck there. It happens in both to and from town scenarios. Then, after getting stuck, the game always crashes. Sometimes its a bug report crash, other times, its a crash that offers u the option of waiting for the program to load or to forcefully close the program by windows (will take screenshot next time i guess).
    avatar
    tidori45
    SINNER
    SINNER

    Posts : 13
    Points : 17
    Reputation : -1
    Join date : 2011-03-01

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by tidori45 on 2011-12-31, 5:04 am

    yea same too, in here crash too
    avatar
    Alex
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 99
    Points : 112
    Reputation : 0
    Join date : 2010-07-03
    Age : 35
    Location : Norway

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Alex on 2011-12-31, 3:01 pm

    Well i got exactly the same problems,my character keep attacking mobs on the way back to the spot,sometime it got stucked,i grind in SB map so the game got crashed many time.Hope Mod VuDuy gonna fix this soon.
    avatar
    fouryearstrong
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 221
    Points : 293
    Reputation : 3
    Join date : 2010-08-03
    Location : Philippines

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by fouryearstrong on 2012-01-01, 3:32 am

    temporary solution on attacking mobs while routing is to include this trigger condition to your offensive skills
    "Common > Current action > name > does not contain > Route"


    Last edited by fouryearstrong on 2012-01-02, 10:13 am; edited 1 time in total (Reason for editing : revised trigger condition)
    avatar
    Autumn
    SINNER
    SINNER

    Posts : 10
    Points : 14
    Reputation : 0
    Join date : 2011-08-24

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Autumn on 2012-01-05, 1:51 am

    Solution seems to work so far after 2 days testing. Crashed once, but I wasn't there to see how it crashed. Overall, thanks for the solution! ^^




    Will revisit if I notice anything else.
    avatar
    Alex
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 99
    Points : 112
    Reputation : 0
    Join date : 2010-07-03
    Age : 35
    Location : Norway

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Alex on 2012-01-05, 5:36 pm

    fouryearstrong wrote:temporary solution on attacking mobs while routing is to include this trigger condition to your offensive skills
    "Common > Current action > name > does not contain > Route"
    Much better now with ur trigger condition,thankyou.
    avatar
    uzumymw
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 77
    Points : 93
    Reputation : 0
    Join date : 2010-07-11
    Location : Abu Dhabi

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by uzumymw on 2012-01-13, 1:57 am

    TY for this trigger...

    Testing ATM lol
    avatar
    Autumn
    SINNER
    SINNER

    Posts : 10
    Points : 14
    Reputation : 0
    Join date : 2011-08-24

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Autumn on 2012-01-14, 4:48 pm

    Okay, so remember I mentioned this odd out of nowhere crash that happened back then? It's happening a lot more often lately and I've finally caught hold of it on the message log. Everytime it crashes, the very same spam occurs. Although, I gotta say, it's happening more often now than it has before. The code is here:

    Code:
    7:12:09 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] VendorBuy: going to Physician Yollu (10) (-208 397 116 10)
    7:12:13 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:14 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:15 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:16 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:19 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:20 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 355 -35 141 10
    7:12:21 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:24 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:26 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:28 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:29 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 360 -40 142 10
    7:12:30 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:33 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:35 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:37 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:39 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: random direction 1

    <--and the pattern continues .. the random direction numbering goes from 1 2 3 0 1 2 3 etc. this continues onwards for an hour.-->

    8:06:56 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send Attack failed.  The wait completed due to an abandoned mutex.
    8:06:56 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Game exited.
    8:06:57 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] WARNING: Memory read at address C1B1A0 has overflow of 63 for SINS.GameData (size = 64)

    That was before, in Southern Border map. With the setting fouryearsstrong provided, it happened a lot infrequently so I stopped caring about it. However, once I got to Shura map.. it happens again. The funny thing is, I don't get stuck in shura. I'd just log in dead at the same grinding spot or I'd log in on a random spot in town. I'm stumped. I've doublechecked the physician npc is right, unchecked the town portal in case for whatever reason it crashed cuz of that. It still happens. I later on changed the skills in the trigger tab back to when it was more stable in southern border, checked again to be sure i have the "Current action: name does not contain Route" setting and I still crash. This is the code:

    Code:


    8:34:06 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Outside of target max radius; returning to starting location
    8:34:08 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:34:09 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:11 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:13 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:14 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 194 -375 114 11
    8:34:15 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:34:18 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:20 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:22 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:24 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 200 -373 114 11
    8:34:24 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:34:28 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:30 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:32 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:33 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 195 -374 114 11

    <--continues like this for a few minutes, then the stuff we see from southern border error spam-->

    8:39:44 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 184 -374 114 11
    8:39:45 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:39:48 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:39:50 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:39:52 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:39:53 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: random direction 1

    <--continues this way like above example from southern border-->

    9:26:14 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    9:26:15 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    9:26:17 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR with route Thread: The wait completed due to an abandoned mutex. Stack:    at System.Threading.WaitHandle.InternalWaitOne(SafeHandle waitableSafeHandle, Int64 millisecondsTimeout, Boolean hasThreadAffinity, Boolean exitContext)
      at System.Threading.WaitHandle.WaitOne(Int32 millisecondsTimeout, Boolean exitContext)
      at System.Threading.WaitHandle.WaitOne(Int32 millisecondsTimeout)
      at (Object , Int32 )
      at SINS.GameData.Maptrack(Single x, Single y, Single z, Int32 map, Int32 timeout)
      at SINS.GameData.Maptrack(Location location)
      at SINS.GameControl.destinationThread_DoWork()
    9:26:17 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] WARNING: Memory read at address C1B1A0 has overflow of 63 for SINS.GameData (size = 64)
    9:26:17 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] VendorBuy: going to Physician Rina (2) (59 113 58 2)
    9:26:18 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Game exited.

    Any suggestions?


    ---------------

    Also ..

    Didn't wanna open another thread in case this was related but, I've recently noticed that I started to die, over and over while running back from repotting in town. The problem is, by the time my toon gets to the designated grindspot, its got TONS of mobs -- way more than it can handle by potting alone (which I've tried setting better pots to trigger at a later % than the main pot, both are set to trigger 0.5 seconds each). Since I didn't want to set pots to go off any less than 0.5 seconds, I opted to use spectre switching so that the mobs couldn't catch up and therefore reset instead of following me all the way. That led to another problem: standing in my grindspot, I'd still end up switching into spectre form (and end up tanking mobs). Is there a better trigger condition for this? I know this doesn't really work for autorouting to town. What I have atm:

    avatar
    Alex
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 99
    Points : 112
    Reputation : 0
    Join date : 2010-07-03
    Age : 35
    Location : Norway

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Alex on 2012-01-14, 6:16 pm

    Autumn wrote:Okay, so remember I mentioned this odd out of nowhere crash that happened back then? It's happening a lot more often lately and I've finally caught hold of it on the message log. Everytime it crashes, the very same spam occurs. Although, I gotta say, it's happening more often now than it has before. The code is here:

    Code:
    7:12:09 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] VendorBuy: going to Physician Yollu (10) (-208 397 116 10)
    7:12:13 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:14 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:15 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:16 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:19 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:20 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 355 -35 141 10
    7:12:21 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:24 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:26 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:28 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:29 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 360 -40 142 10
    7:12:30 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    7:12:33 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:35 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:37 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    7:12:39 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: random direction 1

    <--and the pattern continues .. the random direction numbering goes from 1 2 3 0 1 2 3 etc. this continues onwards for an hour.-->

    8:06:56 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send Attack failed.  The wait completed due to an abandoned mutex.
    8:06:56 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Game exited.
    8:06:57 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] WARNING: Memory read at address C1B1A0 has overflow of 63 for SINS.GameData (size = 64)

    That was before, in Southern Border map. With the setting fouryearsstrong provided, it happened a lot infrequently so I stopped caring about it. However, once I got to Shura map.. it happens again. The funny thing is, I don't get stuck in shura. I'd just log in dead at the same grinding spot or I'd log in on a random spot in town. I'm stumped. I've doublechecked the physician npc is right, unchecked the town portal in case for whatever reason it crashed cuz of that. It still happens. I later on changed the skills in the trigger tab back to when it was more stable in southern border, checked again to be sure i have the "Current action: name does not contain Route" setting and I still crash. This is the code:

    Code:


    8:34:06 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Outside of target max radius; returning to starting location
    8:34:08 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:34:09 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:11 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:13 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:14 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 194 -375 114 11
    8:34:15 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:34:18 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:20 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:22 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:24 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 200 -373 114 11
    8:34:24 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:34:28 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:30 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:32 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:34:33 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 195 -374 114 11

    <--continues like this for a few minutes, then the stuff we see from southern border error spam-->

    8:39:44 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: moving back from history to 184 -374 114 11
    8:39:45 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    8:39:48 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:39:50 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:39:52 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    8:39:53 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Route stuck: random direction 1

    <--continues this way like above example from southern border-->

    9:26:14 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Send mutex failed.
    9:26:15 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR: Maptrack mutex failed.
    9:26:17 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] ERROR with route Thread: The wait completed due to an abandoned mutex. Stack:    at System.Threading.WaitHandle.InternalWaitOne(SafeHandle waitableSafeHandle, Int64 millisecondsTimeout, Boolean hasThreadAffinity, Boolean exitContext)
      at System.Threading.WaitHandle.WaitOne(Int32 millisecondsTimeout, Boolean exitContext)
      at System.Threading.WaitHandle.WaitOne(Int32 millisecondsTimeout)
      at (Object , Int32 )
      at SINS.GameData.Maptrack(Single x, Single y, Single z, Int32 map, Int32 timeout)
      at SINS.GameData.Maptrack(Location location)
      at SINS.GameControl.destinationThread_DoWork()
    9:26:17 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] WARNING: Memory read at address C1B1A0 has overflow of 63 for SINS.GameData (size = 64)
    9:26:17 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] VendorBuy: going to Physician Rina (2) (59 113 58 2)
    9:26:18 AM: [(ZX-US) SERVER.ABCDE] Game exited.

    Any suggestions?


    ---------------

    Also ..

    Didn't wanna open another thread in case this was related but, I've recently noticed that I started to die, over and over while running back from repotting in town. The problem is, by the time my toon gets to the designated grindspot, its got TONS of mobs -- way more than it can handle by potting alone (which I've tried setting better pots to trigger at a later % than the main pot, both are set to trigger 0.5 seconds each). Since I didn't want to set pots to go off any less than 0.5 seconds, I opted to use spectre switching so that the mobs couldn't catch up and therefore reset instead of following me all the way. That led to another problem: standing in my grindspot, I'd still end up switching into spectre form (and end up tanking mobs). Is there a better trigger condition for this? I know this doesn't really work for autorouting to town. What I have atm:


    Mate,ur IM right? as i can see ur IM skills in the picture.
    Ive noticed that the crashing problem only happen to IM class
    As i grind my arden,rayan,forta and 3 IMs,even in SB,the arden,rayan,forta never got crashed,but the 3 IMs ALWAYS got crashed.
    This trigger : "Current action: name does not contain Route" just to prevent ur character attacking mobs when routing back to the spot,nothing else.

    1 more thing,your IM gona get crashed more often when ur using Fire Slay
    Didn't wanna open another thread in case this was related but, I've recently noticed that I started to die, over and over while running back from repotting in town. The problem is, by the time my toon gets to the designated grindspot, its got TONS of mobs -- way more than it can handle by potting alone (which I've tried setting better pots to trigger at a later % than the main pot, both are set to trigger 0.5 seconds each). Since I didn't want to set pots to go off any less than 0.5 seconds, I opted to use spectre switching so that the mobs couldn't catch up and therefore reset instead of following me all the way. That led to another problem: standing in my grindspot, I'd still end up switching into spectre form (and end up tanking mobs). Is there a better trigger condition for this? I know this doesn't really work for autorouting to town
    Should get a horse,so no mobs can catch u while routing.


    Last edited by Alex on 2012-01-15, 3:55 am; edited 2 times in total
    avatar
    Autumn
    SINNER
    SINNER

    Posts : 10
    Points : 14
    Reputation : 0
    Join date : 2011-08-24

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Autumn on 2012-01-14, 10:44 pm

    Alex wrote:
    Mate,ur IM right? as i can see ur IM skills in the picture.
    Ive noticed that the crashing problem only happen to IM class
    As i grind my arden,rayan,forta and 3 IMs,even in SB,the arden,rayan,forta never got crashed,but the 3 IMs ALWAYS got crashed.
    This trigger : "Current action: name does not contain Route" just to prevent ur character attacking mobs when routing back to the spot,nothing else.

    1 more thing,your IM gona get crashed more often when ur using Fire Slay
    Didn't wanna open another thread in case this was related but, I've recently noticed that I started to die, over and over while running back from repotting in town. The problem is, by the time my toon gets to the designated grindspot, its got TONS of mobs -- way more than it can handle by potting alone (which I've tried setting better pots to trigger at a later % than the main pot, both are set to trigger 0.5 seconds each). Since I didn't want to set pots to go off any less than 0.5 seconds, I opted to use spectre switching so that the mobs couldn't catch up and therefore reset instead of following me all the way. That led to another problem: standing in my grindspot, I'd still end up switching into spectre form (and end up tanking mobs). Is there a better trigger condition for this? I know this doesn't really work for autorouting to town
    Should get a horse,so no mobs can catch u while routing.


    Yeah, it's a Mage. Actually, this happened on my skysong too. Cept, with the mage, i wake up with the crash every night, skysong is infrequent enough that I can count the amount of times total on one hand (probably only 3, but its not frequent so I dont count or take to such pains to find out why).


    Considered getting a horse, yeah, but theres a smart bot in my hands to play with, thats why i tried playing with it to do that. lol
    avatar
    Alex
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 99
    Points : 112
    Reputation : 0
    Join date : 2010-07-03
    Age : 35
    Location : Norway

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Alex on 2012-01-15, 3:57 am

    I think u loot faster when ur mounted too.
    avatar
    uzumymw
    Elite Sinner
    Elite Sinner

    Posts : 77
    Points : 93
    Reputation : 0
    Join date : 2010-07-11
    Location : Abu Dhabi

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by uzumymw on 2012-01-19, 9:44 am

    i got problem auto routing can't set my trigger perfectly at the moment now my bots dont auto vend :(

    Alway having problem going back in the spot obstacles always occur in the path geez even in shura my bot always stack in the cave slap

    in kunlun my bot stock under the bridge LOL tempted

    any good trigger??


    Sponsored content

    Re: Failed auto-route causing game to crash

    Post by Sponsored content


      Current date/time is 2017-06-28, 8:52 am